Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA) Basis
Doelgroep

Bedrijfsleiders, uitvoerders, hoofduitvoerders, voorlieden en werkvoorbereiders van asbestwerkzaamheden, opdrachtgevers en facilitair managers, directies van woningbouwverenigingen en werknemers in de asbestverwijderingsindustrie.

Inhoud cursus

Theorie: - Soorten asbest, eigenschappen, toepassing van asbest en asbesthoudende materialen - Technische maatregelen - Organisatorische maatregelen, risicobeheersing - Containment, ventilatie, filters, vervanging, beveiliging - Onderdrukmachines - Risicoklassen-indeling - Decontaminatie unit - Eindschoonmaak - Arbeidshygiƫnische strategie - Behandelingsmethoden van asbest en asbestafval - Leidinggeven en toezicht houden - Het opstellen van een werkplan - Het lezen van een inventarisatierapport Praktijk: - De decontaminatieprocedure, hanteren van apparatuur - Het gebruik van een asbest couveusezak - Het hanteren van persoonlijke beschermingsmiddelen - Het gebruik van afhankelijke adembescherming - Het omgaan met medewerkers - Het aansluiten van het watermanagentsysteem

Duur

5 dagen

Plaats

Vianen of Spijkenisse

Examen

De cursus wordt afgesloten met een onafhankelijk examen 'DTA' conform de SC 510. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een certificaat met een geldigheid van 3 jaar. Het examen wordt afgenomen door IBEX, Instituut voor Beroepsexamens. De duur is 1 dagdeel. De examenprijs is ā‚¬ 725,00 per persoon, exclusief 21 % BTW. Dit bedrag is inclusief afdracht, pasje op creditcard formaat en lunch. Het certificaat wordt uitgegeven door IBEX Certificatie.

Kosten

Op aanvraag

Asbest & Overige
Inschrijven

Cursus dagen
Op aanvraag (DINS Safety Training Terneuzen)
footer