Verreiker - roterend en of star voor heffen en hoogwerken basis
Doelgroep

Medewerkers die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een verreiker gebruiken voor het uitvoeren van hef- en hoogwerker werkzaamheden.

Inhoud cursus

Theorie: - definitie verreikers, modellen en types; - relevante wettelijke bepalingen; - praktisch en veilig omgaan met de roterende verreiker: verschillende uitrustings- stukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, last- behandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van de verreiker; - veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de roterende verreiker. Praktijk: - Hef werkzaamheden uitvoeren met de roterende verreiker; - rijvaardigheid en veilige bediening van de verreiker; - voorkomen van ongelukken en schades; - herkennen van gevaarlijke defecten; - praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype.

Duur

3 dagen

Plaats

Terneuzen / Vlissingen of incompany

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het DINS certificaat “Verreiker voor heffen en hoogwerken .

Kosten

Op aanvraag excl. DINS examenkosten p.p. € 29,50. Incl. lunch/koffie/thee. Kosten zijn exclusief BTW.

DINS Opleidingen
Inschrijven

Cursus dagen
Op aanvraag (DINS Safety Training Terneuzen)
footer