Verreiker SSVV roterend en of star voor heffen en hoogwerken herhaling
Doelgroep

Ervaren medewerkers die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een verreiker gebruiken voor het uitvoeren van hef- en hoogwerker werkzaamheden.

Inhoud cursus

Theorie: - definitie verreikers, modellen en types; - relevante wettelijke bepalingen; - praktisch en veilig omgaan met de roterende verreiker: verschillende uitrustings- stukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, last- behandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van de verreiker; - veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de roterende verreiker. Praktijk: - Hef werkzaamheden uitvoeren met de roterende verreiker; - rijvaardigheid en veilige bediening van de verreiker; - voorkomen van ongelukken en schades; - herkennen van gevaarlijke defecten; - praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype.

Duur

1,5 dagdeel excl. examen

Plaats

Terneuzen

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het SSVV certificaat “Verreiker voor heffen en hoogwerken H-VR(hh)-PC-0409 Dit certificaat geeft per 1 juli 2017 geen vrijstelling meer voor Werken met de vorkheftruck H-HEF-PC-0405 en voor Werken met de hoogwerker cat. 1b en 3a H-HW-PC-0409 U dient in het bezit te zijn van een geldig VCA Basisveiligheid diploma om deel te kunnen nemen aan dit examen.

Kosten

Op aanvraag. Excl. SOG examenkosten p.p. € 102,50 en examen toeslag p.p. € 30,00. Incl. cursusboek en lunch/koffie/thee. Kosten zijn exclusief BTW.

SSVV Opleidingen (SOG)
Inschrijven

Cursus dagen
2020-12-14 dec (DINS Safety Training Terneuzen)
footer