Verreiker SSVV - roterend en of star voor heffen en hoogwerken herhaling
Doelgroep

Ervaren medewerkers die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een verreiker gebruiken voor het uitvoeren van hef- en hoogwerker werkzaamheden.

Inhoud cursus

Theorie: - definitie verreikers, modellen en types; - relevante wettelijke bepalingen; - praktisch en veilig omgaan met de roterende verreiker: verschillende uitrustings- stukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, last- behandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van de verreiker; - veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de roterende verreiker. Praktijk: - Hef werkzaamheden uitvoeren met de roterende verreiker; - rijvaardigheid en veilige bediening van de verreiker; - voorkomen van ongelukken en schades; - herkennen van gevaarlijke defecten; - praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype.

Duur

1,5 dagdeel excl. examen

Plaats

Terneuzen

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het SSVV certificaat “Verreiker voor heffen en hoogwerken. Dit certificaat geeft per 1 juli 2017 geen vrijstelling meer voor Werken met de vorkheftruck en voor Werken met de hoogwerker cat. 1b en 3a. U dient in het bezit te zijn van een geldig VCA Basisveiligheid diploma om deel te kunnen nemen aan dit examen.

Kosten

Op aanvraag. Excl. SOG examenkosten p.p. € 102,50 en examen toeslag p.p. € 30,00. Incl. cursusboek en lunch/koffie/thee. Kosten zijn exclusief BTW.

SSVV Opleidingen (SOG)
Inschrijven

Cursus dagen
Op aanvraag (DINS Safety Training Terneuzen)
footer