Hoogwerker combinatiecursus cat 3A & 3B
Doelgroep

Medewerkers die op een (petro) chemisch bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een mobiele verticale hoogwerker en / of een mobiele boom hoogwerker gebruiken. Onder mobiele verticale hoogwerkers vallen 'zelfrijdende schaarliften' en 'zelfrijdende eenpersoons verticaalliften'. Onder mobiele boom hoogwerkers vallen 'zelfrijdende telescoop-' en 'kniktelescoop hoogwerkers'.

Inhoud cursus

Theorie: - Wat is een hoogwerker - Definitie hoogwerkers, modellen en types; - Veiligheidsvoorzieningen van en op de hoogwerker en veiligheidseisen algemeen; - Relevante wettelijke bepalingen - Controle voor, tijdens en na de werkperiode - Bediening, bedieningsregels en -tips - Veiligheid in relatie tot het dagelijks gebruik Praktijk: - Bedieningsklaar maken - Dagelijkse controle (voor, tijdens en na de werkzaamheden) - Veiligheid - praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machine- type.

Duur

1,5 dagdeel excl. examen

Plaats

Terneuzen

Examen

De cursus wordt afgesloten met één theorie- en twee praktijktoetsen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat: Werken met een mobiele verticale hoogwerker cat. 3A en werken met een mobiele boom hoogwerker cat. 3B. U dient in het bezit te zijn van een geldig VCA Basisveiligheidsdiploma om deel te kunnen nemen aan dit examen

Kosten

Op aanvraag

SSVV Opleidingen (SOG)
Inschrijven
footer