Inspecteur hijsgereedschappen Basis
Doelgroep

Deze training is bedoeld voor personen die werken bij (verticaal) transportbedrijven of technische onderhoudsbedrijven en daar verantwoordelijk zijn voor het inspecteren van uiteenlopende Hijs- en Hefgereedschappen.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit theorie- en praktijklessen: In de theorie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Algemene veiligheid volgends de Arbo-wetgeving; Soorten hijsgereedschappen en inzetbaarheid;Vakjargon; Hijsbanden en rondstroppen; Staalkabels; Kettingwerk en kettingsprongen; Overige hijsgereedschappen zoals jukken, klemmen, en speciale hijsgereedschappen; Afkeurnormen en afkeurprotocol; Administratieve vereisten; Oorzaakonderzoek van reden van afkeur; Praktijk: Aan de hand van praktijkvoorbeelden, inspecties uitvoeren met daarop volgend administratieve handelingen (afkeur of goedkeur).

Duur

1 dag

Plaats

Terneuzen

Examen

Aan het einde van de cursus een theorie-examen met meerkeuze vragen. Certificaat is 5 jaar geldig.

Kosten

Op aanvraag

DINS Opleidingen
Inschrijven
footer