Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL VCA) eendaagse cursus met aansluitend examen
Doelgroep

Leidinggevenden die dit certificaat nodig hebben in hun werkomgeving (b.v. petrochemische industrie, bouw of groenvoorziening).

Inhoud cursus

Tijdens de theorie komen de volgende onderwerpen aan de orde: - Wetgeving - Gevaren, risico's en preventie - Ongevallen: oorzaken en preventie - Veiligheidsgedrag - Taken, rechten, plichten en overleg - Procedures, instructies en signalering - Voorbereiding op noodsituaties - Gevaarlijke stoffen - Brand en explosie - Arbeidsmiddelen - Specifieke werkzaamheden en omstandigheden - Elektriciteit en straling - Ergonomische werkplek - Persoonlijke beschermingsmiddelen

Duur

1 dag

Plaats

Terneuzen, Vlissingen, Rilland en op aanvraag op andere locaties mogelijk.

Examen

Het examen (VCA VOL) wordt afgenomen door een door erkend examenbureau. U krijgt 70 vragen en u heeft hiervoor maximaal 60 minuten. Zoals bij alle VCA VOL examens moet 65% van de vragen goed worden beantwoord.

Kosten

Op aanvraag

VCA
Inschrijven
footer