EHBO basiscursus Oranje Kruis - LPEV
Doelgroep

De 3-daagse basiscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) leidt op tot het Eenheidsdiploma EHBO van het Oranje Kruis of LPEV. Een EHBO-er heeft meer vaardigheid en deskundigheid dan een BHV-er in het bieden van Levensreddende Eerste Handelingen. Het doel van de cursus is deelnemers kennis en vaardigheden aan te leren zodat zij eerste hulp bij ongelukken kunnen verlenen en mogelijk levens redden.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een arts en een instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld. Deelnemers aan de EHBO cursus leren wat te doen bij o.a.: Stilstand van de bloedsomloop Stoornissen in het bewustzijn Stoornissen van de ademhaling Reanimatie Ernstige uitwendige bloedingen Shock Uitwendige wonden Brandwonden Kneuzing en verstuiking Ontwrichting en botbreuken Oogletsels Vergiftiging Elektriciteitsongevallen Letsels door koude Letsels door warmte Vervoer over korte afstand

Duur

3 dagen.

Plaats

Terneuzen of Rotterdam

Examen

Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis of het LPEV afgenomen door een examenteam en met inschakeling van 2 Lotusslachtoffers. Het omvat een praktisch gedeelte. Dit certificaat is 2 jaar geldig. Om het diploma geldig te houden is men verplicht om per jaar 7 uur EHBO herhaling te volgen.

Kosten

Enkel Incompany

BHV/EHBO
Inschrijven

Cursus dagen
Enkel Incompany (DINS Safety Training Terneuzen)
footer