Explosieveiligheid / Atex richtlijnen
Doelgroep

De 1-daagse basistraining is van belang voor iedereen die te maken krijgt met een opleidingseis ten aanzien van ATEX, zoals operators en medewerkers in de petrochemie, voedingsindustrie, hout- en verfindustrie, op- en overslag of andere explosiegevaarlijke branches. Deelname aan deze cursus is ook voorwaarde om deel te mogen nemen aan latere vervolgmodules. In deze ATEX Basis opleiding worden de basisprincipes behandeld van het veilig werken in explosiegevaarlijke zones en het bedienen van installaties in deze zones. De deelnemers worden bekend gemaakt met de praktische regels voor het werken in een explosiegevaarlijke omgeving.

Inhoud cursus

In Deze training worden de volgende onderwerpen behandeld: ATEX wetgeving: . Explosieve Atmosferen Principes voor explosiebescherming Gas- en stof eigenschappen Explosieveilig materieel Principes voor elektrische explosieveiligheid Principes voor niet-elektrische explosieveiligheid Controle, kwaliteitsbeheersing en rapportage

Duur

2 dagen

Plaats

Terneuzen of incompany

Examen

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een ATEX of DINS certificaat. Deze certificaten zijn 3 jaar geldig.

Kosten

Op aanvraag

NEN trainingen
Inschrijven

Cursus dagen
Op aanvraag (DINS Safety Training Terneuzen)
footer