Hogedruk Machinist (HDM-B) Basis
Doelgroep

De 2-daagse cursus Hoge Druk Machinist (HDM)-Basis is de vervolgcursus op de basiscursus Hoge Druk Spuiter (HDS). Volgens de SIR regelgeving dienen personen die hoge-druk installaties bedienen in het bezit te zijn van het HDM certificaat (voor het uitvoeren van spuitwerk is een HDS certificaat voldoende). In deze HDM cursus worden de deelnemers voorbereid op het HDM examen van de SIR.

Inhoud cursus

Theorie: Druk, cavitatie, reactiekracht Opbouw van een hoge-druk installatie Het gebruik en de bediening van een hoge-druk installatie. Veiligheidsregels Rekenen met druk Praktijk: Opbouwen en bediening van hoge-druk installatie Uitvoering dagelijks onderhoud Correct gebruik PBM's Deze cursus bestaat uit 2 dagen. Dag 1 wordt de theorie behandeld en op dag 2 wordt in de praktijk geoefend. Het schriftelijke examen wordt aansluitend aan de cursus door de SIR afgenomen.

Duur

2 dagen

Plaats

Terneuzen of Rotterdam

Examen

Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het Hoge Druk Vloeistof Reinigen certificaat HDM. Het HDM certificaat is 2 jaar geldig.

Kosten

Op aanvraag

SIR Trainingen
Inschrijven

Cursus dagen
Op aanvraag (DINS Safety Training Terneuzen)
footer